Uusi tekniikka myymälöissä


 

 
Kaukana ovat ne ajat, kun kaupoissa ei ollut juuri muuta tekniikkaa kuin mekaaninen kassakone ja kylmälaitteet. Nykyään kaikki toiminnot tapahtuvat uuden tekniikan avulla: internetistä katsotaan kauppojen tuotevalikoimat ja hinnat. Kun kävellään sisään kauppaan, niin automatiikka näkee tulijan ja avaa oven automaattisesti.
Moni kauppa ja muu tapahtuma on alkanut hyödyntämään myös ilmakuvausta markkinoinnissaan. Tapahtumissa tuo nyt on hyvin selkeäkin juttu, että tapahtumat videoidaan, mutta ilmasta tapahtuva kuvaus on antanut ihan uuden perspektiivin ja muutenkin uusia mahdollisuuksia tapahtumien kuvaukseen. Nyt on tullut muotiin myös ilmakuvaus, jossa kuvataan jonkun rakennusprojektin valmistumista ilmasta käsin ja ihmiset voivat seurata netissä jonkun kohteen valmistumista. Onhan se sitten ehkä pieni kiinnostus lähteä vaikka uuteen kauppakeskukseen kun on ensin seurannut netissä sen valmistumista. Siinä mielessä on hyvä, että uusi teknikka ja muutenkin tietotekniikka on osattu valjastaa moneen käyttöön. Olisi vähän tylsää jos it-arkkitehtuuri ei mitenkään näkyisi joka päiväisessä elämässä ja viihteen keinoina. Ihminen kun mieltää että it-arkkitehtuuri on jotain tylsää, joka ei mitenkään minua kosketa. Lisää tietoa aiheesta löytyy esim. coala -sivustolta. It-arkkitehtuuri on kuitenkin osa suurempaa kokonaisuutta, josta käytetään nimeä kokonaisarkkitehtuuri tai yritysarkkitehtuuri. Mitä se kokonaisarkkitehtuuri oikein sitten on? Siihenkin löytyy vastaus coala -saitilta.
 
Radiosta soi tunnelmallinen musiikki ja kassalla monimutkainen järjestelmä tekee kassatapahtumasta nopean ja tallentaa tiedon kaupan tietokantaan, jotta kauppias on koko ajan tietoinen hyllyssä olevan tavaran määrästä. Mahdollisia varkaitakaan ei enää tarvi kytätä, sen hoitavat varashälyttimet ja turvakamerat.
 
Ja kyllähän tuotevalikoimakin on muuttunut huomattavasti teknisemmäksi kuin mitä se oli menneinä vuosina. Ennen muinoin kaikenlainen uusi tekniikka ostettiin sen alan erikoisliikkeistä, mutta nykyään älypuhelimet ja niiden tarvikkeet hankitaan marketista samalla kuin ruokaostokset tehdään. Itselläni esimerkiksi oli tehtävänä täydentää perheen puhelinvalikoimaa ja samalla ostaa pariin puhelimeen uudet suojakuoret. No siinähän nuo kätevästi hoitui ruokaostosten yhteydessä. Sinne vaan ostoskärryyn lapselle Samsung Galaxy J5 kuoret ja vaimolle Samsung Galaxy J5 2016 kuoret. Ja noissakin ole melkoinen värivalikoima, äkkiseltään pääsin tällaiseen lopputulokseen Samsung Galaxy J5 kuoret, 12 erilaista ja Samsung Galaxy J5 2016 kuoret, 13 erilaista. Yritä siinä sitten pähkäillä minkä väriset kuoret pitää kenenkin Samsungiin hankkia.
Pätevänä miehenä yritin kyllä korjata vanhoja puhelimen kuoria kun hajosivat, mutta tulin kyllä sitten siihen tulokseen että helpoimmalla pääsee kun ostaa uudet. Sen verran työläs homma olisi ollut noiden korjaaminen.

 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2008-2016 Yhteystiedot: RB 8365, 00100 Hki, rb8365@rb8365.com