Rakentaminen kaupan alalla


 

 
Näkyvin rakennustyö kaupan alalla on luonnollisesti uusien markettien ja ostoskeskusten rakentaminen. Näitä työmaita näkyy jatkuvasti siellä täällä. Sen lisäksi tavallisen ihmisen silmään osuu kauppojen muutostyöt ja remontit kun kauppojen ulkoasua ja ilmettä uudistetaan. Ja kaiken sen rakennustyön lisäksi myös rakennussiivous on hyvin oleellinen osa kaikkea uudistamista. Onhan se selvää, että kun kaupan remontointi ja uudistaminen on saatu valmiiksi niin asiakkaille ei voi uutta tilaa avata ennen kuin on kunnolla siistitty paikat viimeisen päälle puhtaiksi. Siksi rakennussiivous onkin hyvin tärkeä osa kaikkea kauppojen uudistamista. Samoin tietysti kaikenlaiset erikoispuhdistukset ovat tarpeellisia monissa eri rakennusvaiheissa. Erikoispuhdistukset voivat pitää sisällään hyvinkin monenlaisia rakennussiivous ja homesiivous -toimenpiteitä.
Yksi erittäin tärkeä työ jo suunnitteluvaiheessa on kauppojen valaistussuunnittelu. On nimittäin hyvin oleellista, miten valo suuntautuu hyllyjen välissä ja valaisee hyvin kaikki tuotteet. Pimeässä nurkassa ei kukaan halua tehdä ostoksia. Erään tuttuni alaa on valaistussuunnittelu Helsinki -nimisessä paikassa ja kertoi, että kyllä tuohon käytetään useita satoja työtunteja isomman kaupan kohdalla. Ja jos sitä hyvin suunnitellaan Helsingissä niin kyllähän sitä samoin pitää tehdä muuallakin Suomessa.
Ja samoin monta pitkää työpäivää tekee myös sähkömies kun kaikkien noiden valaisimien lisäksi kytkee kaikki kaupan tarvitsemat sähköjohdot ja muut paikalleen. Kassat, kylmälaitteet ja muut tarvitsevat kaikki sähköä, joten kyllä siinä saa sähkömies Lohja -seudulla tehdä yhtä lailla töitä kuin sähkömies pääkaupunkiseudullakin.
Samaan alaan liittyvää hommaa on myös isännöinti. Vaikka siinä hommassa ei niinkään tehdä mitään fyysistä rakennustyötä niin kuitenkin rakennusten ja kiinteistöjen hyvinvoinnista siinä puhutaan. Yhden tuttuni alaa on isännöinti Lapua -nimisessä kaupungissa ja vaikka homma onkin lähinnä paperien pyöritystä ja puhelimessa oloa niin hyvin paljon kuitenkin joutuu sekaantumaan myös ihan fyysiseen hommaan rakennusten parissa. Samoin kaikenlaiset pihatyöt ovat tulleet tutuiksi, täytyyhän kiinteistöjen pihojenkin olla kunnossa ja siistejä sekä turvallisia.
 
Ja kyllähän melkein joka kaupasta löytyy nykyään jonkinlainen rakennustarvike -osastokin. Ainakin rautakaupoista, niissähän näitä osastoja on enemmänkin. Plus tietysti keittiö- tai lahjaosastolta löytyy kaikenlaisia työkaluja, jotka on tarkoitettu ruuanlaittoon tai lahjaksi, kuten vaikka lahjapuukot. Esimerkiksi merkkipäivälahjaksi lahjapuukot ovat hyvä valinta, niissä monesti puukon kahva on hyvinkin koristeellinen ja mahdollisesti vielä jotain päivänsankariin liittyviä kaiverruksiakin siitä löytyy. Sinänsä ihan luonnollista, koska puukon kahva on kuitenkin paras paikka koristella puukkoa. Tuppi ei näy käytössä ja terään ei pitäisi kauheasti ylimääräisiä kaiverruksia tehdä.
 

     
 
Copyright © 2008-2016 Yhteystiedot: RB 8365, 00100 Hki, rb8365@rb8365.com