Autot ja kuljetus


 

 
Raskas liikenne on oleellinen osa kaikkea kauppatoimintaa. Rekat kuljettavat tavarat valmistajilta tukkuliikkeisiin ja tukkuliikkeistä myymälöihin. Kylmäkuljetukset ovat sitten ihan oma alalajinsa, ne vaativat aivan omanlaisensa laitteet.
 
Muita kuljetusmuotoja ovat tietysti taksit, jotka kuljettavat joitain asiakkaita kauppoihin ja kuljetusyritykset, jotka kuljettavat kauppojen tuotteita asiakkaille. Tietysti kaupan alalla on myös autoja sekä niiden tarvikkeita myyviä liikkeitä paljon, jossain määrin myös autokorjaamot voi lukea näihin liikkeisiin, koska monella autohuoltoa tekevällä yrityksellä on myös jonkinlainen varaosamyynti, joillakin se tapahtuu ihan tilausten perusteella ja joillakin on ihan oma kauppansa korjaamon yhteydessä. Samoin myös monissa tavarataloissa on jonkinlainen osasto autotarvikkeille, joillakin se on vain yksi hylly yleisimpiä tarvikkeita ja joillakin on reilumpi varasto ihan mallikohtaisia varaosia.
 
Erään tuttuni alaa on autohuolto Korpilahti -nimisessä paikassa ja kun on alalla ollut jo vuosikymmeniä niin kertoi, että paljon on muuttunut tuokin homma. Ennen vanhaan ihmiset, yleensä miehet, hakivat varaosat ja rassasivat itse paikoilleen. Nykyään varaosia myydään vähemmän, ihmiset eivät halua liata käsiään vaan jättävät auton huoltoon ja hakevat pois kun työ on tehty.
 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2008-2016 Yhteystiedot: RB 8365, 00100 Hki, rb8365@rb8365.com