Teatteri  ja historia


 

 
Ateenan komedia teatteri on perinteisesti jaettu kolmeen jaksoon, "Vanha Komedia", "Lähi-Komedia", "Uusi Komedia". Vanha Komedia selviää tänään pitkälti muodossa yksitoista elossa näytelmiä Aristofanes, kun taas Lähi-Komedia on suurelta osin menetetty (säilynyt vain suhteellisen lyhyitä fragmentteja tekijät, kuten Athenaeus ja Naucratis). Uusi Komedia on tunnettu ensisijaisesti merkittäviä papyrus palasia Menander. 
Aristoteles määritteli komedia teatteri kuin edustus naurettavaa, että ihmiset liittyy jonkinlainen kömmähdys tai rumuus, joka ei aiheuta kipua tai katastrofi.
https://teatterimatka.fi/komedia/
https://teatterimatka.fi/kesateatterit/
https://teatterimatka.fi/lasten/
 
Lisäksi luokat komedia teatteri ja tragedia teatteri Kaupungin Dionysia, festivaali sisälsi myös Satyr Pelata. Löytää sen juuret maaseudulla, maatalouden rituaaleja omistettu Dionysoksen, satyr pelata lopulta löysi tiensä Ateenassa sen kaikkein hyvin-tiedossa muoto. 
Satyr's itse oli sidottu jumalan Dionysoksen kuin hänen uskollinen woodland seuralaisia, usein harjoittaa humalainen revelry ja pahaa hänen rinnallaan. Satyr pelata itse oli luokiteltu tragikomedia, harhaillut puolella enemmän moderni burleski perinteitä vuosisadan alkupuolen. Se plotlines näytelmiä olivat yleensä huolissaan tekemisissä pantheonin Jumalat ja heidän osallistumisensa ihmisten asioihin, tukena Satyyrien kuoro. 
Kuitenkin, mukaan Webster, satyyri toimijat eivät aina suorittaa tyypillisiä satyr toimia ja olisi taukoa toimii perinteitä valittu merkki tyyppi myyttinen metsän olento.

Roomalainen teatteri
Pääartikkeli: Teatteri antiikin Roomassa 

Mosaiikki kuvaa naamioitu toimijoita pelata: kaksi naista kuulla "noita" 
Länsi-teatteri kehittynyt ja laajentunut huomattavasti alle Roomalaiset. Roomalainen historioitsija Livius kirjoitti, että Roomalaiset ensin kokenut teatteri vuonna 4. - luvulla EAA, suorituskykyä Etruskien toimijoita. Beacham väittää, että he olivat olleet tuttuja "pre-teatteri käytäntöjä," jonkin aikaa, ennen kuin se kirjataan yhteyttä. 

Teatteri antiikin Roomassa oli kukoistava ja monipuolinen taidemuoto, jotka vaihtelevat festivaali esityksiä katuteatteria, alaston tanssia ja akrobatiaa, lavastus Plautus's suurin piirtein houkutteleva tilanne komedioita, korkea-tyyli, suullisesti kehittää tragedioita Seneca. Vaikka Rooma oli kotoisin perinne suorituskyky, Hellenization of Roman kulttuuri vuonna 3. vuosisadalla EKR. oli syvällinen ja energisoiva vaikutus Roomalainen teatteri ja kannusti kehitys latinalaisen kirjallisuuden korkealaatuisia vaiheessa. 

Ainoa säilynyt Roomalainen tragedioita, todellakin vain soittaa minkäänlaista Rooman Valtakunta, ovat kymmenen näytelmiä - yhdeksän heistä pallilara - johtuvan Lucuis Annaeus Seneca (4 b.c.-65.d.), se Corduba-syntynyt Stoalainen filosofi ja opettaja Nero.